Kunstgressbutikken

Tips og råd

Hvordan velge kunstgress til ditt bruk
Når du skal velge ditt nye kunstgress er det lurt å tenke igjennom hva kunstgresset skal brukes til. Et kort kunstgress (25mm eller kortere) er mye brukt til terrasser, mens lengre kunstgress gjerne brukes til hager og andre steder hvor man ønsker et gresslignende utseende. Skal kunstgresset utsettes for hard bruk og mye aktivitet så lønner det seg å kjøpe en av de dyrere modellene som har høyere slitestyrke og derfor tåler mer bruk. På kunstgressflater hvor bruken er hard kan det også være aktuelt med støtdempende matter slik at man skåner barn og unges knær og andre ledd.

Hvor mye kunstgress trenger du
Vi får ofte spørsmål om hvor mye kunstgress en må beregne. Vi leverer vårt gress i bredder på 2 eller 4 meter og i de lengder som kunden ønsker. Skal du installere kunstgress på et forholdsvis kvadratisk område trenger du ikke å regne inn så mye gress, men rund alltid opp målene til nærmeste meter.

Installerer du kunstgress på områder med flere skrå-kanter så må man beregne en del ekstra kunstgress. Ta mål der hvor området er på sitt bredeste og bruk det som utgangspunkt for din bestilling.  

Innfyll
De fleste kunstgress installasjoner har godt av innfyll. Et tradisjonelt sandinnfyll har flere funksjoner, sandinnfyll tilfører gresset vekt og er med på å stabilisere kunstgresset. Sanden er også med på å støtte opp gressfiberne og gir derfor kunstgresset et bedre utseende og gjør det mer robust. Forventer man mye aktivitet på gressflaten man installerer er innfyll absolutt å anbefale.

Tape
Dersom man skal skjøte sammen to eller flere stykker kunstgress må man bestille tape/lim. Man bestiller lim/tape i henhold til antall lengdemeter man trenger å skjøte. Dersom man har inntil 15 lengdemeter med skjøt, så er qucikseam det enkleste alternativet. Det er en selvheftende teip som man legger under kunstgresset. Den koster mer enn vanlig lim, men det er enklere å arbeide med og man unngår gris. Dersom man skal skjøte mer enn 15 lengdemeter så anbefaler vi å kjøpe lim og separat tape. Limen blandes og påføres deretter teipen før man legger det under kunstgresset.